KONSTEN ATT KÄNNA EFTER

Hello ladies and gentlemans.

Det är en konst att kunna känna efter hur mycket kroppen orkar, och hur långt man faktiskt får pusha sig själv. Jag har alltid haft svårt att inte ge 110% i allt jag tar åt mig. Spelar ingen roll vad det handlar om, jag vill alltid vara bäst. En 2a plats för mig är samma sak som förlust. Jag var alltid velat vara så perfekt som just jag, som den individ jag är, kan vara.

Men att alltid försöka vara alla till lags, få högsta, eller så bra betyg som möjligt i skolan, jobba och tjäna extra pengar, umgås med så många som möjligt och träna så mycket som möjligt, och göra detta SÅ BRA som möjligt, det är inte rimligt. Man är inte gjord av stål. Och hur gärna man än skulle vilja, så kan man inte vara perfekt på alla plan. Jag tror man skulle behöva vara odödlig för att klara av det. Och hur väl man än faktiskt vet om det, så vill man ju inte tro att det är sant, man försöker alltid vara så bra som möjligt. Jag har aldrig vart bra på att känna efter, kör alltid järnet tills jag koolar eller somnar.

Har mått lite halvrisigt ett tag, inte sovit en hel natt på flera veckor och har nog inte haft en dag för mig själv på flera, flera veckor, och igår vart det enough och kroppen sa ifrån.

Detta resulterade till att jag inte kunde gå på min egna studentskiva. Jag var och åt mat med klassen, och hade man vart sig själv hade man utan tvekan haft hur kul som helst. Men istället drack jag sprite hela kvällen och ville bokstavligen bara lägga mig i en säng och antingen sova eller gråta. Åkte hem med tåget vid halv nio och hade myskväll med Camilla, Jimmy och Mårten istället.. Tur det iallafall, annars hade man väl velat dö på riktigt.

Just nu är jag ganska irriterad och faktiskt lite ledsen. Jag har ont i stort sätt hela kroppen. Har så ont i rumpan och höften att det till och med gör ont att dra på ett par brallor. Och tro inte att jag är en pussy nu, för jag har hög smärtgräns och gillar inte att klaga på fysisk smärta då jag anser att det är töntigt och att man är känslig då.. Jag är trött hela tiden och blir frustrerad över att inte orka göra saker. När jag kom hem från skolan sov jag i två timmar, åt mat, låg i sängen i 3 timmar, kollade på tv i 2 timmar och jag är fortfarande helt slut och ska alldeles strax gå och sova. Det här är inte jag, jag har jämt en jävla massa energi och har svårt att sitta still..

Men allt händer ju av en anledning, och anledningen denna gång var väl kanske att inse att man måste lyssna mer på sig själv. Sätta stopp och gränser och bara göra det man faktiskt vill göra, inte bara göra saker för att vara andra till lags.. Pz och god natt.


Kommentarer
Postat av: Mia

Du är bäst Erika och du gör helt rätt i att lyssna på kroppen när den säger ifrån! Kram

2012-05-07 @ 23:26:28
URL: http://lifeisalaugh.blogg.se/
Postat av: Marina

Du har så rätt hjärtat! Finns här de vet du. <3

2012-05-08 @ 15:42:17
URL: http://marinablom.blogg.se/
Postat av: antoniafelice

du är bland de starkaste människorna jag känner, och trots allt är jobbigt och känns som ett rövhål fullt med konkelbär så VET jag att du blir samma Ellis som du brukar vara, bara BRA Att du lyssnar på kroppen, den vet din bästa! love u sweepie<3

2012-05-08 @ 18:01:32
URL: http://antoniafelice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0