Jantelagen

Ni vet det här med jantelagen? att man inte ska tro att man är någon osv.
Det är ju samma sak som att man ska ha en kass självkänsla och ett självförtroende som är åt helvete. Jantelagen är väl något av de få sakerna som fungerar bra i samhället. Allt för många har dåligt självförtroende. Och när någon inte har det, utan istället tycker sig själv vara snygg & duktig på en massa saker så tänker folk oftast '' men gud, vem tror hon/han att den är egentligen?''. 

Jag har tänk på det här lite, och kommit fram till att jag borde ha ett bra självförtroende och en bra självkänsla..
Varför då? jo, för att:
-Jag har världens underbaraste vänner, och att dom fortsätter att vara med mig borde väl betyda något.
-Jag går ett tufft program och jag klarar det med bra betyg. Att ligga på VG-MVG i ämnen som vård och omsorg, medecinsk grundkurs, psykologi, vårdpedagogik osv. är faktiskt bra jobbat.
-Jag vågar vara mig själv och jag står för vad jag tycker.
-Människor vågar berätta saker för mig, saker som dom inte vill att någon annan ska veta. Vilket borde betyda att dom litar på mig. Och att jag håller det andra säger till mig, för mig själv, borde väl betyda att jag är en bra och pålitlig månniska?
- Jag är 17 år gammal och spelar i ett lag som leder division 1 östra. (volleyboll). Hur många 17åringar gör det egentligen.

Sen att jag inte är en size 0 top model liknande tonåring skiter jag egentligen i ( Borde skita i iallafall). För i längden så spelar utseende ingen roll.


Finns säker dom som kommer störa sig på att jag skrev det där och tänka att jag är en egenkär liten egoist.  Men vadå, det är ju faktiskt sant. Jag förstår faktiskt inte själv att jag - rent ut sagt: vågade skriva det. Jag tycker jantelagen borde försvinna. Mer självförtroende åt folket.

Kommentarer
Postat av: Marina

jag gillar dig precis som DU är! <3

2010-10-22 @ 19:20:09
URL: http://marinablom.blogg.se/
Postat av: mia

BRA skrivet och tänkt! Du är grym tjejen fortsätt med det!

2010-10-23 @ 23:01:35
URL: http://endorlicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0